برای اولین بار دانشمندی به نام فارک از دانه برنج ماده ای بلور مانند را استخراج کرد که در درمان بیماری بری بری موثر بود، و چون از ماده AMINE تشکیل شده بود، و برای بقای زندگی بشر به مصرف میرسید، فانک آن را ویتامین مشتق از نام Vita به معنای حیات نامید.
با مطالعات بیشتر انواع ویتامین های موجود در غذا کشف و به دو دسته محلول در چربی و محلول در آب طبقه بندی شدند.
ویتامین یا همان مواد زندگی بخش مولکولهای آلی هستند که به مقدار اندک در مواد غذایی وجود داشته و برای سوخت و ساز بدن ضروری هستند، ویتامین های ضروری توسط بدن ساخته نمیشوند و باید توسط مواد غذایی تامین گردند.
از آنجائیکه با خوردن یک غذای خاص و یا دسته ای از آنها نمیتوان همه ویتامین ها را تامین کرد، پس توصیه میگردد که همه نوع مواد غذایی در رژیم غذایی گنجانده شود.
ویتامین، به طور طبیعی، در سبزیجات و میوه های تازه به وفور یافت می شود . علم پزشکی نیز ترکیب ساخت ویتامین های مصنوعی را کشف کرده است.
ویژگیهای ویتامین ها را می توان چنین بیان کرد :
— ساز ویتامینها از راه مواد غذایی به بدن برسند. .نیاز روزانه بدن به این ترکیبات به اندازه ای است که بدون آنها تولید انرژی ناممکن است.
— از ترکیبات سازنده سلولهای بدن نیستند و عمل سازندگی را به عهده ندارند.
— برای انجام واکنش های سوخت و سازی سلول های بدن و رشد طبیعی آنها ضروری اند.
— فقدان آنها در برنامه غذایی و یا اختلال در روند جذب آنها موجب پیدایش آشفتگی های سوخت و سازی و بروز بیماریهای خاص می شود.
ویتامین ها و ورزش :
نياز شما به ويتامين و املاح زماني كه انرژي بيشتري مصرف کنید افزایش می یابد.كه به .بسياري ازويتامين هاي خانواده B که به بدن درسوختن كربوهيدراتها كمك ميكنند درغلات وحبوبات يافت ميشود.ويتامينهاي خانواده B كه به پردازش پروتئيني ها ياري ميرسانند درفراورده هاي گوشتي ولبني وجود دارند، بنابراين شما ميتوانيد ازطريق خوردن بيشتراين غذ اب ايك تير دونشان بزنيد وافزايش نيازخود به انرژي رارفع كنيد.
آخرین دیدگاهها